понеделник, 27 март 2017 г.

Свинско с боб и кисело зеле

 свинско месо - 500 г от бут
кисело зеле - 1 кг.
боб - 700 г сварен (един буркан)
лук - 1 глава кромид
моркови - 1 бр.
чушки - 1 бр. червена или зелена
олио - 70 мл
домати - 3 с.л. на кубчета (по желание)
кълцан лют червен пипер на вкус
дафинов лист - 2 - 3 бр.
червен пипер - 2 с.л.
черен пипер
сол

Нарежете месото на хапки и го задушете с олиото в тенджера. Когато остане само на мазнина и започне да се зачервява, добавете нарязаните на дребни кубчета лук, морков и чушка.
След като омекнат, овкусете с черен пипер и сипете червения. Налейте около 300 мл гореща вода и сложете дафиновите листа. Добавете наситненото кисело зеле и объркайте всичко, за да се смеси добре.
Сложете тенджерата с капак в гореща фурна на 200 градуса и гответе до пълното омекване на зелето. Сипете накрая боба,лютия пипер и доматите. Домати може да не слагате, защото зелето е достатъчно кисело, но на мен ми харесва повече с тях.
Разбъркайте и гответе отново под капак още 20 мин.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни