вторник, 14 март 2017 г.

Зелена шакшука


*зелен лук - 4 стръка
*зелен чесън - 2 стръка
*спанак почистен - 150 гр.
*тиквичка - 1 бр.
*яйца големи - 4 бр.
*лимон - 1/2 бр.
*кимион - 1/2 ч.л.
*семена от кориандър - - 1 ч.л.
*масло или зехтин - 2 с.л.
*пресен копър - 1/2 връзка
*пресен магданоз - 1/2 връзка
*червен пипер
*черен пипер
*сол

В сух тиган затоплете за 1 до 2 минути или до ароматно,кимиона и кориандъра.Прехвърлете в хаванче и счукайте на ситно заедно с щипка сол.
Нарежете на кръгчета зеления лук и чесъна,тиквичката на кубчета,а спанака на дребно.Добавете в тигана мазнината и задушете тиквичката на средно-слаб огън,докато омекне.Сипете зеления лук,чесъна и сухите подправки.Гответе още около минута.
Сложете спанака и гответе още 3 минути.Подправете с прясно изцеден лимонов сок.
Направете с бъркалката четири дупки в сместа и счупете вътре яйцата.Захлупете тигана с капак и гответе 2 до 3 минути.Поръсете яйцата със сол,черен и червен пипер.
Щедро поръсете с нарязан копър и магданоз.Поднесете веднага.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни