вторник, 21 март 2017 г.

Точени банички с тиква и орехи


за тестото:
*бяло брашно - 400 гр + около 100 гр. за разточване
*сол - 1 ч.л.
*хладка вода - 200 мл.
*олио - 4 с.л. за намазване на корите

за плънката:
*настъргана тиква - 800 гр.
*орехови ядки - 250 гр.
*захар на вкус
*пудра захар за поръсване
   
Пресява се брашното със солта и се добавя постепенно водата.Омесва се еластично тесто,което се оставя за 30 мин, да си почине.
Ореховите ядки се кълцат на дребно.
Тестото се разделя на малки топки.Всяка една се разточна на много тънко,като се ползва брапно,за да не залепне и да не се скъса.Приготвя се намазнена и набрашнена тавичка.Всяка кора се поръсва навсякъде с част от тиквата,орехите и захар на вкус.Навива се на руло и се оформя охлюв.Подреждат се в тавата и се намазват с олиото.
Пекат се до зачервяване в гореща фурна на 200 градуса.След готовност се ръсят с пудра захар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни