вторник, 21 март 2017 г.

Тропическа торта Павлова

 За целувчения блат:
*белтъци - 6 бр.
*захар - 300 гр.
*ябълков оцет - 1 ч.л.
*царевично нишесте - 2 ч.л.
*ванилия - 2 бр.
За сметановия крем:
*сметанов крем-десерт на прах - 1 опаковка
*прясно мляко - 200 мл.
*кокосови стърготини - 2 с.л.
За украсата:
*манго - 1 бр.
*киви - 3-4 бр.
*зърна от половин нар
*настъргана лимонова кора - 1 ч.л.
*кокосови стърготини - 1 ч.л.
*пресни листа мента

Сипете белтъците в купа и с миксер разбирайте,докато станат плътни.Постепенно започнете да добавяте захарта без да спирате разбиването (използвайте миксер с купа или някой,който да ви помага).Сипете оцета,нишестето и ванилията.Разбивайте до получаването на твърда пяна.Добавете останалата захар към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно на ръка.
Застелете кръгла плитка тава с хартия за печене.Сипете в средата белтъчната смес и оформете кръг,в който да се получи вдлъбнатина.Сушете основата на тортата в загрята на 120 градуса температура за 1 час и 30 мин.След това изключете фурната и оставете голямата целувка да изстине вътре.
За крема разбийте с миксер на висока степен за 4 мин. сметановия крем и млякото.Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте с лопатка.
Обелете плодовете.Нарежете мангото на кубчета,а кивито на филиики.Наронете зърната от нара.
Сложете целувчения блат върху поднос за торта.Сипете в длъбнатината сметановия-кокосов крем.Разпределете го добре.Подредете отгоре плодовете.Поръсете с лимоновите корички и кокосовите стърготини.Украсете с листата мента.
Добре е да оформите тортата непосредствено преди сервиране,защото след престой целувчената основа попива крема и не е така хрупкава.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни