сряда, 15 март 2017 г.

Ябълкова торта с орехов крем


 за блата:
*ябълки - 4 бр.
*кафява нерафинирата тръстикова захар Dark Muscovado - 175 гр.
*меко масло - 200 гр.
*яйца - 3 бр.
*брашно - 225 гр.
*бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
*есенция ром - 2-3 капки
*канела на прах - 1 с.л.
*сол - 1 щипка

за крема:
*смлени орехи - 140 гр.
*прясно мляко - 100 мл.
*пудра захар - 170 гр.
*меко масло - 200 гр.
*ванилия

В голяма купа разбийте мекото масло и захарта. Постепенно добавете на части разбитите предварително яйца. Сипете канелата и есенцията ром. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавяйте и тях на интервали.Разбъркайте добре,доакто се поеме и сместа стане гладка.
Измийте и почистете ябълките от семките и дръжките. Нарежете ги на малки парчета.Сипете ги в купата с кексовото тесто. Разбъркайте внимателно с лопатка, докато се смесят равномерно.
Покрийте дъното на форма с ринг (диаметър 24 см) с хартия за печене.Изсипете сместа и загладете. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин. или докато сладкишът стане плътен в средата. Оставете да се охлади напълно и отстранете от формата.
За крема варете за кратко на умерен огън ореховите ядки и млякото.Оставете ги да се охладят.В купа разбийте маслото с пудрата захар и ванилията за крем.Добавете прехите и разбийте отново.
Разрежете блата много внимателно по средата и поставете долната част върху поднос.Нанесете отгоре половината от крема и покрийте с горната част на блата.Разпределете и останалия крем.Украсете по желание с орехови ядки и сушени резени ябълки.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни