вторник, 21 март 2017 г.

Френски десерт ,,Париж-Брест,, с малини

 *бутер тесто - 400 гр.
*яйчен жълтък - 1 бр.
*филирани бадеми - 20 гр.
*пудра захар за поръсване - 1 с.л.
*пресни малини - 150 гр.
*листа прясна мента

за крема:
*меко масло - 30 гр.
*пудра захар - 60 гр.
*крем сирене Маскарпоне - 250 гр.
*екстракт от ванилия - 1/2 ч.л. или 2 прахчета

Размразете бутер тестото на стайна температура за около 30 мин или го оставете в хладилника за една нощ.
Пригответе крема като разбиете маслото с пудрата захар до пухкава бяла консистенция.Постепенно добавете крем сиренето,като не преставате да разбивате,докато получите гладък крем.Покрийте го със свежо фолио и съхранете на хладно.
Загрейте предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор и покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене.
Разстелете тестото върху леко набрашнена работна повърхност го разделете с нож на две равни части.Изрежете от всяка кръг,голям ,колкото ви позволява размера на тестото.Помагайте си с подходяща чиния.С  тънкостенна чаша изрежете  центъра,за да се получи нещо като голяма поничка.
Намазваме с половината от разбития жълтък единя бутер ринг и го похлупете с другия, като притискато по краищата на тестото, за да не се отделят при печене.
Намазжете отново с разбито яйце и поръсете с филираните бадеми.Печете до златисто кафяво.
Оставете да се охлади напълно върху решетка и го разрежете с остър нож надлъжно през средата.
Сложете крема в пош с накрайник и шприцовайте върху долната половина от разрязания бутер ринг.Гарнирайте с пресните малини и похлупете с горната половина.
Преди поднасяте поръсете с пудра захар и украсете с листенца мента.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни