вторник, 14 март 2017 г.

Агнешко печено със зелен лук и девесил

 *агнешко месо - 1.500-2.00 кг.
*зелен лук - 2 връзки
*пресен девесил - 5-6 големи стръка с дръжките
*олио - 50 мл.
*черен пипер
*червен пипер
*сол

Нарежете агнешкото месо на парчета.Сложете ги в средно голяма тава.Сипете вода,която трябва да заеме един пръст от обема на тавата.Полейте с олиото.Печете в загрята на 200 градуса фурна като обръщате от време на време парчетата месо.
Нарежете само дръжките на девесила на ситно и ги добавете към агнешкото.Подправете със сол и черен пипер.
Нарежете зеления лук на кръгчета и листата девесил на дребно.Когато водата се е изпарила от тавата и месото е започнало да се запича добре ги добавете.Разбъркайте.Поръсете с червен пипер и печете още около 10 минути.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни