вторник, 21 март 2017 г.

Торта с тиквички и портокали

 За кейка:
*тиквички небелени - 350 гр.
*брашно с набухвател - 300 гр.
*кафява захар - 200 гр.
*яйца големи -3 бр.
*олио - 12 мл.
*бакпулвер - 1 ч.л.
*суров нарязан на ситно шамфъстък - 50 гр.
*настъргана кора от един портокал
*ванилов екстракт - 1 ч.л.

За портокаловия крем:
*яйца - 3 бр.
*кафява захар - 3/4 ч.ч
*краве масло - 120 гр.
*сокът и кората от 2 портокала

За бялата глазура:

*крем сирене - 300 гр.
*пудра захар - 100 гр.
*ванилия - 1 бр.
*суров белен шамфъстък - 60 гр.
*портокалови корички

Настържете тиквичките на ситно и ги изцедете  колкото се може повече.Объркайте ги с дървена лъжица или шпатула със захарта,олиото,яйцата,портокаловите корички,ядките и ванилията.Добавете брашното и бакпулвера,разбъркайте отново.Изсипете сместа във форма с ринг,която сте застелили с хартия за печене.Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 50 мин като проверите с дървено шишче готовността.След това извадете и оставете да се охлади във формата.
През това време пригответе портокаловия крем.Маслото се загрява в касерола или тиган с незалепващо покритие, към него се прибавят захарта, кората и сокът от портокалите.Разбърква се добре и се прибавят яйцата,който са разбити предварително.Вари се на слаб огън, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане. След това се разпределя в купички и се охлажда.
Бялата гласура пригответе като разбиете крем сиренето с пудрата захар и добавите ванилията.Охладете.
Кейк се разрязва на две, основата се намазва с охладения портокалов крем, отгоре се поставя вторият блат, покрива се с глазурата и накрая се поръсва с портокаловите корички и нарязания шамфъстък.

























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни