четвъртък, 30 март 2017 г.

Гриловани праскови с ром и крем маскарпоне


 *праскови - 3-4 бр.
*кристаллна захар - 150 гр.
*ром около 50 мл.
*вода
*ядки шамфъстък (може да използвате вашите любими)

за крема:
*крем сирене маскарпоне - 250 гр.
*белтъци - 2 бр.
*сладкарска сметана - 150 мл.
*захар - 100 гр.
*ванилия - 1 бр.

Разбийте белтъците със захарта на сняг и прибавете маскарпонето и разбитата вече пухкава сметана.Добавете ванилията и сипете крема в подходящ съд.Приберете във фризера,за да се получи крем-сладолед.
Измийте прасковите и ги разполовете на две.Махнете костилките и ги оваляйте хубаво в захарта.
Сложете ги в загрят грил тиган и щом започне да се карамелизира захарта,налейте малко ром.Гответе около минута две или докато прасковите започнат да придобиват златист цвят.Обърнете ги внимателно и повторете процедурата.Може да сипете и малко вода след рома,защото алкохола се изпарява бързо.Ще се получи невероятен сос.
Сервирайте ,,пияните,, праскови още топли с лъжица крем,поръсете с нарязани на ситно ядки и полейте с малко сос.(Ядките може да запечете предварително или да използвате сурови).


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни