вторник, 21 март 2017 г.

Тосканска салата ,,Панцанела,,

*микс от зрели домати (жълти,розови,червени) - около 1 кг.
*хлаб чабата или препечени филийки - около 200 гр.
*пресни чушки различен цвят - 2 бр.
*червен лук - 1 глава
*чесън - 2-3 скилидки
* пресни листа босилек - 1 шепа
*зехтин
*винен оцет
*сол

Чабатата  се накъсва на малки късчета и се  препичат в гореща фурна за кратко.Охлаждат се.Сипват се в голяма чиния.
В купа се режат доматите на кубчета,червения лук и чушките на полумесеци.Смачкват се обелените скилидки чесън и се прибавят при останалите зеленчуци.Овкусяват се със сол,оцет и зехтин.Разбъркват се внимателно.Разпределят се върху хрупкавия хлаб и  се поливат със сока,който се е отделил в купата.Поръсват се  листата пресен босилек и се сервира с добре охладен аперитив.
редактирана








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни