*котлет сьомга - 1 бр.
*черен пипер*сол
*лимонов сок - 1 с.л.
*зехтин
*свежи листа рукола - 1 шепа
*чери домати - 100 гр.
*резанчета лимон за сервиране
Овкусете сьомгата с пипер,сол и лимоновия сок.Запечете от двете страни на грил,който сте намазали предварително със зехтин.Времето за готовност зависи от дебелината на котлетета.За всяка страна са нужни поне 2-3 мин,за да остане рибата сочна,но добре изпечена.
Нарежете чери доматите на половини или четвъртини,ако са по едри.Смесете ги с руколата.Овкусете със сол.
Сервирайте готовия котлет сьомга със салатата.Полейте порцията с тънка стрия зехтин и лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар