*черен пипер
*сол
*сокът на половин лимон
*зехтин - 2 с.л.
за соса:
*масло - 100 гр.
*жълтъци - 2 бр.
*лимонов сок - 2 с.л.
*черен пипер
*сол
Овкусете котлетите от двете страни със сол и черен пипер на вкус.Изстискайте лимоновия сок върху тях и оставете в хладилник за около 20 мин. да се мариноват добре.
Пригответе сос Холандез като разтопите маслото и го оставите на страни.Поставете купа на водна баня и сипете жълтъците вътре.Започнете да разбивате с тел,доакто започнат да се сгъстяват.Внимавайте купата да не докосва водата и температурата да не е прекалено силна,за да не се получи омлет.При непрекъснато бъркате се добавят маслото и лимоновия сок на тънка струя.Овкусява се със сол и черен пипер.
Намажете горещ грил тиган със зехтина и запечете котлетите от двете страни за по 2 мин. В зависимовс от това колко е дебелината на самите котлети е възможно времето за готовност да варира.Месото на рибата трябва да се отделя лесно,но да остане розово вътре.
Сервирайте по един котлет,полят със соса.За лека гарнитура добавете в порцията шепа листа от рукола или зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар