сряда, 15 март 2017 г.

Черешов кейк с бадеми

  *череши - 300 гр.
*брашно - 200 гр.
*захар бяла кристална - 200 гр.
*сурови филирани бадеми - 120 гр.
*краве масло - 150 гр. + малко за намазване на формата
*яйца - 4 бр.
*бакпулвер - 1 ч.л.
*пудра захар за поръсване

Mасло се разбива със захарта на пухкав крем.Бие се 1-2 мин. на ниски обороти.Прибавят се едно след друго яйцата със стайна температура без дасе  спира разбиването.Постепенно се добавя пресятото предварително брашно с  бакпулвера.
Бадемите се смилат в блендер на фин прах.Прибавят се  към останалите продукти и се разбърква добре вече със силиконова щпатула.Сместа се изсипва във форма с ринг с диаметър 24 см.,на която на дъното е сложена хартия за печене,а стените са намаслени.
Отгоре се редят изчистените от костилките и дръжките череши и леко се притискат.
Печете  се в загрята на 180 градуса фурна на средното ниво на фурната за около 45 мин.След около 30 мин. от печенето се покрива с алуминиево фолио,за да не загори.Изстиналият вече сладкиш се поръсва с пудра захар.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни