четвъртък, 30 март 2017 г.

Зеленчукова мусака ,,Вкусна пролет,,

 *пресни картофи - 1 кг.
*тиквички - 2-3 бр.
*зелени чушки - 2 бр.
*червени чушки - 2 бр.
*моркови - 2 бр.
*кромид лук - 2 глави
*ориз - 150 гр.
*домати смлени - 200 гр.
*магданоз - 1/2 вр.
*копър - 1/2 вр.
*яйца - 2 бр.
*кисело мляко - 400 гр.
*брашно - 1 с.л.
*олио - 100 мл.
*червен пипер - 2 с.л.
*черен пипер на вкус.
*сол на вкус

Нарязвате всички зеленчуци на кубчета.Загрявате олиото в тиган и запържвате лука,морковите и чушките.След като се зачервят сипвате ориза и пърците леко,докато стане прозрачен.Подправяте с черен пипер,сол и слагате червения пипер.Разбърквате и наливате две чаши гореща вода.Разбърквате.В дредно голяма правоъгълна или квадратна тава слагате нарязаните вече картофи и тиквички.Сипвате при тях сместа от тигана и доливате с вода ,колкото леко на покрие всички зеленчуци.Готвите в загрята фурна до сваряване на продуктите.Добавяте доамтите,магданоза и копъра.Разбърквате добре и запичате още около 10 мин.
Правите смес от млякото,яйцата и брашното.Заливате мусаката с нея и печете само на горен реутан до зачервяване.Оставяте леко да изстине и нарязвате на кубчета.










3 коментара:

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни