понеделник, 27 март 2017 г.

Тетевенска саламура (рибена чорба)


 *вода - 2 л.
*пъстърви 5-6 бр. малки или месо от по-голяма около 300 гр.
(в моя случай използвах сьомгова пъстърва)
*узрели белени домати на кубчета - 200 гр.
*чесън - 3-4 скилидки
*сухи люти чушлета - 2-3 бр.
*винен оцет - 2 с.л.
*пресен копър - 1 вр.
*сол - 2 с.л.

Слагаме водата в тенджера да заври и я посоляваме.Изсипваме намачканите в вилица домати на кубчета.Когато водата отново заври изпичаме рибките и лютите чушлета.Ако използваме месо от  по-едри екземпляри е добре рибата да е печена преди това и обезкостена.Накъсваме ги на парчета.
Сипваме рибата във врящата чорба и счукаваме лютите чушлета в хаванче.Добавяме и тях.
В същото хаванче счукваме обелените скулидки чесън с малко сол.Прибавяме и тях.
Сипваме оцета последен и сваляме от огъня.Едва тогава добавяме нарязания на ситно пресен копър.
Яде се както студена,така и много гореща,обикновено след препиване.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни