понеделник, 27 март 2017 г.

Талиатели със сьомга и доматен сос


 *талиатели - 80 гр.
*филе сьомга - 150-200 гр.
*черен пипер
*сол
*зехтин - 2 с.л.
за доматения сос:
*зехтин - 1 с.л.
*скилидка чесън - 1 бр.
*добре узрели домати - 200 гр.
*зелен лук - 1 стрък
*пресен босилек - 1 шепа
*захар - 1 ч.л.
*черен пипер
*сол

Пригответе доматения сос като в тиган сгорещите зехтина и запържите за кратко обелената и пресована скилидка зехтин.Добавете нарязания на ситно зелен лук.Щом омекне добавете настърганите на ренде домати (без кожата).Гответе до сгъстяване на соса.Подправете със захарта,сол,черен пипер и нарязани на ситно листа босилек.За по-гладък сос по желание може да го пасирате.
Сварете пастата в гореща подсолена вода според указанията на опаковката.
Овкусете филето сьомга с пипер и сол на вкус.Изпечете в тиган с малко зехтин от двете страни до готовност (по 2 мин. от всяка страна).Отстранете кожата и накъсайте на парчета.
Отцедете готовата паста и сипете лъжица зехтин.Разбъркайте добре.
Смесете талиателите с доматения сос и рибните парчета.Разбъркайте внимателно.Сервирайте и поръсете с листа босилек.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни