понеделник, 27 март 2017 г.
Талиатели със сьомга и доматен сос
*талиатели - 80 гр.
*филе сьомга - 150-200 гр.
*черен пипер
*сол
*зехтин - 2 с.л.
за доматения сос:
*зехтин - 1 с.л.
*скилидка чесън - 1 бр.
*добре узрели домати - 200 гр.
*зелен лук - 1 стрък
*пресен босилек - 1 шепа
*захар - 1 ч.л.
*черен пипер
*сол
Пригответе доматения сос като в тиган сгорещите зехтина и запържите за кратко обелената и пресована скилидка зехтин.Добавете нарязания на ситно зелен лук.Щом омекне добавете настърганите на ренде домати (без кожата).Гответе до сгъстяване на соса.Подправете със захарта,сол,черен пипер и нарязани на ситно листа босилек.За по-гладък сос по желание може да го пасирате.
Сварете пастата в гореща подсолена вода според указанията на опаковката.
Овкусете филето сьомга с пипер и сол на вкус.Изпечете в тиган с малко зехтин от двете страни до готовност (по 2 мин. от всяка страна).Отстранете кожата и накъсайте на парчета.
Отцедете готовата паста и сипете лъжица зехтин.Разбъркайте добре.
Смесете талиателите с доматения сос и рибните парчета.Разбъркайте внимателно.Сервирайте и поръсете с листа босилек.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Translate
Най-четени рецепти последните 7 дни
-
*белени сурови бадеми - 125 г *пудра захар - 125 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *125 г кристална захар *лилава сладкарска боя на прах...
-
*червени и зелени чушки - 2 кг *пресни червени домати - 5 кг *кромид лук - 3 големи глави *чесън - 4 скилидки *пресен магданоз - 1 ...
-
*цветна паста Орекете (ORECCHIETTE - ,,малки уши,,) - 200 г *пресен чесън - 2 стръка *сурови белени лешници - 30 г *зехтин - 2 с....
-
*олио - 400 мл. *пресни яйца средни по големина - 2 бр. *лимонов сок прясно изцеден - 1 с.л. или лимонтозу -1 к.л. *сол - 1 или 2 щ...
-
*бадемово брашно - 130 г *пудра захар - 130 г *белтъци - 90 г (3 бр.) *пудра захар за меренга - 130 г *жълта сладкарска боя *есенция с аром...
Няма коментари:
Публикуване на коментар