четвъртък, 30 март 2017 г.

Зеленчуков гювеч ,,Jolie,,

 *тиквичка - 1 бр.
*гъби печурки дребни- 250 гр.
*морков - 1 бр.
*броколи - 1/2 глава
*пресни чушки - 3 бр. различни видове
*праз лук - 1 стрък
*домати на кубчета от консерва - 200 гр.
*целина листа и стебла - 2-3 стръкчета
*джинджифил пресен - корен колкото палец
*магданоз - 1 връзка
*зехтин - 3 с.л.
*олио - 4 с.л.
*червен пипер - 1 с.л.
*черен пипер на вкус
*сол на вкус

Нарежете праза и чушките на колелца,задушете ги в зехтина в голям дълбок тиган,докато се зачервят леко.Добавете измитите гъби към тях и продължете готвенето.Когато омекнат прибавете целината нарязана на ситно, червения пипер,сол и черен пипер на вкус.Разбъркайте добре и отстранете от огъня.

Нарежете морковите на кръгчета,картофите на кубчета,а броколито накъсайте на съцветия.Във вряща подсолена вода сипете морковите и варете около 2 мин,след това добавете картофите и варето докато омекнат и те,но не да се преварят.Извадете ги с решетъчна лъжица и добавете в тигана при останалите зеленчуци.В същата вода сварете и броколито за около 3 мин. и отцедете.Сипете и него и тигана заедно с доматите и нарязания на ситно магданоз.Настържете обеленият джинджифил на ситно ренде и разбъркайте.

Нарежете тиквичките на колелца и ги изпържете в горещото олио от двете страни до златисто.Сложете ги върху хартия за печене,за да се отцедят от мазнината.

Сипете зеленчуците от тигана в гювеч,подравнете и покрийте с колелцата от тиквички.Сложете гювеча в леко затоплена фурна,а след 10 мин. увеличете на 200 градуса и печете още 30 мин.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни