четвъртък, 30 март 2017 г.

Гъбена супа

 *гъби Припънки (Пънчушки)изчистени от дръжките - 300 гр.
*ориз - 1 ч.ч.
*кромид лук - 1 глава
*прясна целина - 3-4 стръка
*нарязани домати от консерва - 3 с.л.
*брашно - 1 с.л. (по желание)
*яйце - 1 бр.
*кисело мляко - 3 с.л.
*олио - 3 с.л.
*пресен магданоз за сервиране
*черен пипер
*червен пипер
*сол

Нарязвате лука на дребно и го задушавате с олиото в средно голяма тенджера.Като поомекне добавяте нарязаната целина и измитите гъби.След като се позапържат сипвате брашното.Разбърквате и подправяте със сол,черен и червен пипер.Сипвате ориза и заливате с около 2 литра гореща вода.Ако искате супата да е по рядка,може да добавите още вода.Варите супата до готовност на ориза.Добавяте доматите и оставяте да къкри на слаб огън около 5-8 мин.
В малка купичка разбивате яйцето с млякото.Към тях добавяте няколко лъжици от супата,за да изравните температурата на застройката.Добавяте я към супата като бъркате непрекъснато.Оставяте на котлона още минута-две и отстранявате.
Сервирате с нарязан на ситно пресен магданоз.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни