неделя, 19 март 2017 г.

Лимонов кейк с глазура


 за кейка:
*жълтъци - 4 бр.
*захар - 1 ч.ч.
*олио - 1/2 ч.ч.
*кисело мляко - 1 ч.ч.
*бакпулвер - 10 гр.
*брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
*лимонова езенция - 1 капсула

за глазурата:
*крем сирене Маспарпоне - 250 гр.
*пудра захар - 3 равни с.л.
*настъргана лимонова кора - 1 ч.л.
*лимонова есенция - 4 капки

Разбийте жълтъците със захарта с телена бъркалка и добавете олиото.Сипете млякото и добавете бакпулвера и лимоновата есенция.Разбъркайте и прибавете постепенно брашното.Бъркайте,докато се поеме добре.
Застелете правоъгълна тавичка с  хартия за печене и сипете тестото за кейка.Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност-щом средата стане плътна и дървено шишче излезе сухо при пробождане. (около 35 мин.)
Смесете продуктите за глазурата директно в купичката на крем сиренето и разбъркайте добре,но не прекалено,за да не се втечни.Оставете на хладно.
Охладете напълно готовия кейк във формата.Извадете го и намажете обилно с глазурата.Декорирайте с лентички лимонова кора по желание.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни