понеделник, 27 март 2017 г.

Сьомгова пъстърва със зелен лук и ароматни подправки

 *сьомгова пъстърва - 1 бр. (около 2.500 кг.)
*зелен лук - 1 връзка
*лимон - 2 бр.
*картофи - 1.500 кг.
*галета - 4 с.л.
*розмарин - сушен 2 щипки (пресен 3-4 стръкчета)
*пресен копър - 1 връзка
*олио
*сол

Почистената и измита добре риба осолявате добре отвътре и отвън.Поставяте в голяма плитка тава.Поръсвате с галетата цялата вътрешна част добре.Нарязвате зеления лук и копъра на дребно,лимона (1 бр.) на шайби.Пълните с лука пъстървата,поставяте няколко кръгчета лимон,наръсвате с копър и розмарин.Ако използвате пресен розмарин поставете целите клонки вътре.Зашивате добре с мокър кухненски конец.Ако желаете рибата ви да се изпече по добре направете леки разрези с нож по тялото и.Имайте в предвид,че при печене обаче ще стане малко рошава,както я наричам аз.Ако обичате по сочно месо оставете я цяла,така и видът и ще се запази.
Нарязвате обелените картофи на филийки и ги сипвате от двете страни на рибата.Поръсвате и тях с малко сол и подправки (розмарин и копър).Поставяте лимонови шайби.Сипвате в тавичката 200 мл. вода и поливате с малко олио всичко.Печете в загрята фурна на 200 градуса около 1 час и половина.
Сервирайте със зелена салата и резени от другия лимон.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни