сряда, 15 март 2017 г.

Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове


2 пакета чаени бисквити с яромат на лимон
150 г предварително запечени орехови ядки
125 г меко масло
600 г крем сирене
150 г пудра захар
2 капсула ванилов екстракт
300 мл пълномаслена сметана
300 гр. ягодов конфитюр
пресни ягоди
сливи
карамбол
физалис
листа прясна мента

Сложете в блендер бисквитите и ядките. Смелете ги на парченца, прибавете маслото и смелете още малко,за да получите маслени трохи. Постелете дъното и стените на тортена форма с отварящи се стени с хартия за печене и сипете маслените трохи. С пръсти оформете сместа на блат като притискате добре,за да слепнат. Направете висок борд, който да послужи като ограничител на пълнежа.
Запечете за кратко ,докато покафенеят върховете на бисквитения блат и оставете да се охлади напълно.
Сложете крем сиренето, пудрата захар и ваниловия екстракт в купа, разбийте ги с миксер, докато се получи гладка смес. Добавете сметаната и продължете да разбивате до хомогенна смес.Нарежете на парченца няколко ягоди и една-две от сливите. Добавете ги към крема.Разбъркайте ги внимателно с шпатула.Нанесете крема върху бисквитената основа и заравнете добре.Оставете да се охлади и да стегне за няколко часа.
Разбъркайте в купичка ягодовия конфитюр и залейте чийзкрема.Разпределете равномерно с лъжица.Нарежете карамбола на тънки резени,разполовете ягодите като не отстранявате зеленината им,сливите нарежете на полумесеци,а физалисите покажете от шишулките като ги дръпнете нагоре без да ги късате от плода.Декорирайте с плодовете.Намажете ягодите с малко конфитюр за блясък.Украсете с листенца мента.



























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни