вторник, 21 март 2017 г.

Фондю с четири вида сирена


*различни вида сирена (Ементал,Чедър,Пармезан и топено сирене с гъби) - 600 гр.
*бяло сухо вино - 300 мл.
*чесън - 1 скилидка
*черен пипер
*царевично нишесте - 1 ч.л.
*1/4 от сока на един лимон
*препечени крутони или  малки парченца от ралични видове хляб

Сирената се настъргват на едро ренде.Ако използвате топеният им вариант ги накъсайте на малки парчета.Натъркайте съда на фондюто със скилидката чесън.Слагате вътре сирената,нарязаният чесън на ситно и сипвате виното на средна температура на котлона.Когато заповнат да се разтапят бъркайте с кръгови движения периодично.Добавете лимоновият сок и черен пипер на вкус.Преди да заври добавете разтвореното в малко вино царевично нишесте и отново разбъркайте добре.Когато заври е готово.Преместете го на поставката и запалете горивния гел по съда,за да задържа топлината.
Сервирайте с крутони от различни водове хляб,който може преди това да запечете за кратко във фурната.Важно е да се знае,че хляба трябва да е нарязан така,че всяко едно парче да има част от кората ,за която ще се забожда специалната виличка.Потапяте,завъртате и се наслаждавате на невероятен вкус.
Консумирайте с чаша бяло вино и добра компания!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни