*бели пандишпанови блата - 2 бр.
*бадемов ликьор - 2 с.л. + 200 мл. хладка вода*ванилов крем без варене подсладен - 1 опаковка
*сметанов топинк подсладен- 1 опаковка
*прясно мляко студено - 700 мл.
*филирани бадеми - 100 гр.
*ситно натрошени бадемови ядки - 150 гр.
Разбийте сместа за крема с 500 мл. прясно мляко,с помощта на миксер в продължение на 5 мин., на високи обороти.Прибавете в готовия крем половината бадемови едни и разбъркайте.
Разтворете ликьора с хладката вода.
Поставете един пандишпанов блат в поднос и го полейте с половината сироп.Покриите с целия крем равномерно.Покрийте с втория блат и го полейте с останалия сироп.
Разбийте сместа за топинга с 200 мл. прясно мляко на високи обороти за 5 мин.Покрийте тортата отгоре и отстрани внимателно.Оставете малко от топинга за украса.Декорирайте с филираните бадеми и бадемовите ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар