сряда, 15 март 2017 г.

Чолбур


 *краве масло - 50 гр.
*брашно - 2 с.л.
*сладък червен пипер - 1 с.л. равна
*гореща вода - 700-800 мл.
*яйце за застройка - 1 бр.
*яйца - 6-8 бр.
*скилидки чесън - 2 бр.
*лют червен пипер на вкус
*черен пипер на вкус
*сол на вкус

Направете от маслото и брашното светла запръжка.Добавете след това сладкия червен пипер,разбъркайте и веднага разредете с горещата вода.Сами преценете точното количество на водата,чорбата трябва да е плътна.Подправете с лют пипер,сол и черен пипер на вкус.Оставете малко да покъкри,за да не е сурово брашното.
Разбийте яйцето за застройката и го сипете на тънка струйка.Разбъркайте леко,за да се образуват нишки или както се казва да се пресече.От ниско чукнете и останалите яйца директно в чорбата и ги оставете на тих огън да се забулят за 6-7 минути.Накрая нарежете чесъна на тънки филийки и ги добавете към чорбата.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни