вторник, 18 април 2017 г.

Портокалова торта

 *краве масло разтопено - 375 гр
*брашно с набухвател - 225 гр.
*бакпулвер - 5 гр.
*кафява захар - 200 гр.
*яйца - 4 бр.
*настъргана кора от 4 портокала
*пудра захар пресята - 300 гр.
*бяла захар - 25 гр.
*сокът от 2  портокала

Разбива се на гладка смес 225 гр от кравето масло,бакпулвера,кафявата захар,брашното,яйцата и половината от портокаловите кори.Сместа се изсипва в 20-сантиметрова форма и се печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.След  пълното изстиване се разрязва на два еднакво дебели блата.

За маслената глазура се разбиват останалото масло с пудрата захар на лек крем с останалите портокалови кори.Приготвя се сиропа като се загреете портокаловия сок и захарта на слаб огън.Бъркайте се,докато сместа се редуцира наполовина.

Долния блат се слага в поднос и се полива с половината сироп.Намазва се с половината глазута и се  покрива с втория блат.Той също се сиропира и се маже с останалата глазура.Поръсва се с портокалови корички.

Консумира се веднага или се съхранява на хладно.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни