понеделник, 10 април 2017 г.

Кръмбъл-бисквити с череши


 продукти за 8-10 големи бисквити

тесто:
*меко масло - 60 гр.
*кафява захар - светла - 80 гр.
*яйце - 1/2 бр.
*кисело мляко - 1 и 1/2 с.л.
*ванилия - 1 бр.
*канела - 1/2 ч.л.
*филирани бадеми - 30 гр.
*бяло брашно - 100 гр.
*бакпулвер - 1/3 ч.л.
*сода за хляб - 1/3 ч.л.

кръмбъл:
*студено масло на кубчета - 20 гр.
*брашно бяло - 50 гр.
*кафява захар - светла - 40 гр.
*филирани бадеми - 30 гр.
*канела - 1/2 ч.л.

*пресни череши - 8-10 бр.

Пригответе тестото като разбъркате маслото със захарта с телена бъркалка.Прибавете млякото,яйцето,бадемите,канелата и ванилията.Смесете брашното с набухвателите (содата и бакпулвера) и го сипете в маслената смес.Разбъркайте добре до гладка консистенция,наподобяваща гъст крем.
За кръмбъла смесете в купа брашното,захарта,канелата и бадемите.Разбъркайте и прибавете към тях маслото на кубчета.Стрийте с пръсти до маслени трохи.
Със супена лъжица гребнете от тестото и го пуснете в купата с маслените трохи.Оваляйте добре отвсякъде и подредете в тава покрита с хария за печене на разстояние една от друга.Притиснете леко и в средата на всяка бисквита сложете по една измита и подсушена череша.
Печете до златисто за около 15 мин. в предварително загрята фурна на 170 градуса.

По рецепта на Йоли :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни