неделя, 16 април 2017 г.

Немска медена торта с бадеми


 за блата:
*брашно - 225 гр.
*бакпулвер - 1 с.л.
*сол - 1/2 ч.л. сол
*меко краве масло - 125 гр.
*захар - 150 гр.
*яйца - 2 бр. (или 3,ако са по-малки)
*ванилова есенция - 1 ч.л.
*прясно мляко - 6 с.л.
*светъл мед - 130 гр.
*шепа филирани бадеми

за крема:
*захар - 50 гр.
*царевично нишесте - 2 с.л.
*жълтъка - 3 бр.
*прясно мляко - 125 мл.
*бадемова есенция - 1 ч.л.
*пълномаслена сметана - 80 мл.
*пудра захар за поръсване на готовата торта

Загрейте фурната на 180 градуса.Намажете с масло и застелете с хартия за печене форма с диаметър 20 см.

В купичка смесете брашното със солта и бакпулвера.Отделно разбийте маслото със захарта до побеляване.Добавяйте без да спирате разбиването едно по едно яйцата и ваниловата есенция.Добавете 1/3 от брашното и добавете 2 с.л. мляко.Бъркайте вече с лопатка до еднородност.Добавете на два пъти остаалото брашно и млякото.Изсипете във формата тестото и разпределете равномерно меда отгоре.Сложете върху него плътно бадемите.Част от меда ще се просмуче в тестото,а друга ще образува хрупкава коричка.Печете 45-50 мин.,проверете готовността ми с клечка за зъби.Оставете блата да изстине във формата.

Пригответе крема акто разбиете жълтъците със захарта и нишестето до еднородност и на порции добавете млякото.Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.Добавете бадемовата есенция.Преместете в чист съд и оставете да изстине.Разбийте сметаната на твърда пяна.Смесете охладения крем и сметаната и разбъркайте до едноровен крем.
Разрежете с остър нож изстиналия блат хоризонтално на две.Намажете с крема долния блат и похлупете с горния (с бадемите).





















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни