*свинско месо от бут - 500 гр.
*гъби печурки - 750 гр.*ориз - 300 гр.
*червена и зелена чушка по 1 бр.
*праз лук - 1 стрък
*кромид лук - 1 глава
*млени домати от консерва - 5 с.л.
*брашно - 3 с.л.
*магданоз
*олио
*червен пипер
*червен пипер
*сол
Нарежете месото на малки кубчета и запържете в тиган с малко олио.След почервеняване прибавете нарязаните на ситно чушки и кромид лук.Запържете и тях.Подправете с черен пипер и сол на вкус.Изсипете месото в голяма тава.
В същия тиган сипете още малко олио и добавете измитите и нарязани на едро гъби.След омекването им сложете и праза,измит и нарязан на кръгчета.Пържете до златисто.Добавете брашното и бъркайте постоянно.Добавете ориза.Сложете малко черен пипер,сол и червения пипер.Налейте гореща вода и разбъркайте.Смесете в голямата тава всичко и налейте вода малко повече от покриването на продуктите.
Печете в загрята фурна като бъркате от време на време.След сваряването на ориза добавете доматите и магданоза.Гответе още 10 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар