понеделник, 10 април 2017 г.

Печени сладки картофи с авокадо и Queso Fresco


 *сладки картофи (батати) - 2 бр.
*зряло авокадо - 1 бр.
*натрошено Queso Fresco (мексиканско прясно сирене) или мека фета (може и обикновено краве сирене) - 1/2 ч.ч.
*орехови ядки или белено тиквено семе - 2 с.л.
*конфитюр от люти чушки - 2 с.л.
*лимон - 1/2 бр.
*зехтин
*черен пипер
*морска сол

за салатата:
*рукола - 2 шепи
*зелена круша - 1/2 бр.
*зърна нар


Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор.Измийте много добре сладките картофи и ги сложете по отделно върху парче алуминиево фолио.Поръсете с морска сол и черен пипер,полейте със струйка зехтин.Завийте картофите добре с фолиото и ги сложете в малка тавичка.Печете за 1 час и 30 мин до пълното им омекване.
Разрежете авокадото на две по дължина и отстранете костилката.С помощта на лъжица изделете месестата част от кожата и го нарежете на кубчета.Полейте с прясно изцеден лимонов сок.Запечете ядките в сух тиган за кратко,за да освободят ароматите и маслата си.
Готовите картофи сложете в чиния и ги разцепете внимателно по средата.Напълнете ги с авокадото,поръсете натрошеното Queso Fresco и ядките.Добавете отгоре конфитюра от люти чушки.
За салатата нарежете почистената от семките круша (обелете по желание) на тънки парчета.Смесете с руколата и зърната нар.Добавете я към порцията и полейте всичко със струйка зехтин и щедро количество лимонов сок.Овкусете с щипка морска сол.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни