понеделник, 10 април 2017 г.

Къпинов сладкиш с манго и бял шоколад

  *брашно бяло - 1 ч.ч.
*захар - 1 ч.ч.
*яйца - 3 бр.
*олио - 1/2 ч.ч.
*бакпулвер - 1 ч.л.
*ванилия - 1/2 ч.л.
*пресни къпини - 1 ч.ч.
*манго добре узряло - 1 бр.
*бял шоколад - 70 гр.
*пудра захар за поръсване

Разбиите яйцата със захарта, докато тя се разтвори напълно.
Към сместа се прибавете олиото, пресятото с бакпулвера и ванилията брашно.Всичко се разбивате с миксер до получаване на гладка и гъста смес за кекс.
Изсипете я в намаслена и посипана с брашно тавичка или форма с ринг (диаметър 26 см.)
Обелете мангото и го нарежете на парчета,а шоколада натрошете на дребно.
Посипете равномерно кексовата смес с плодовете и шоколада.
Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 40 мин). Поднесете охладен и поръсен с пудра захар.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни