понеделник, 10 април 2017 г.

Крем супа от целина и дюли


 *голяма глава целина - 1 бр.
*голяма дюля - 1 бр.
*глава лук шалот или друг вид сладък лук - 1 бр.
*чесън - 2 скилидки
*зехтин
*пилешки бульон - 1 кубче
*кимион - 1 чаена лъжичка
*канела на прах - 1 щипка
*захар - 1 чаена лъжичка
за сервиране:
*1 малка шепа орехи
*1 супена лъжица заквасена сметана
*няколко стръка пресен копър



Обелете и нарежете на едро целината, дюлята,шалота и чесъна.Добавете шедро зехтин в тендцера и сложете на слаб огън.Сипете вътре нарязаните зеленчуци заедно с всички други съставки.Гответе бавно в продължение на 20 до 25 минути, или докато зеленчуците започнат да омекват.Разбъркввайте от време на време, за да се уверете, че нищо не хваща на дъното.
Когато всичко е омекнало,сипете достатъчно гореща вода ,за да покрие зеленчуците 2 сантиметра. Варете под капак и оставете да къкри за 25 минути, или докато зеленчуците са сварени напълно.
Пасирайте до желаната консистенция.Запечете ореховите ядки в малко зехтин.
Сервирайте супата с лъжица заквасена сметана,пресен копър и шепа нарязани орехови ядки.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни