вторник, 25 април 2017 г.

Рибена яхния


 *замразени филета от бяла риба (в случая треска) - 4 бр.
*маслен боб от консерва,отцеден - 400 г
*домати на кубчета от консерва - 400 г
*кромид лук - 1 глава
*чесън - 2 скулидки
*едро смлян лют червен пипер - 1 ч.л.
*зехтин - 2 с.л.
*сол на вкус
*черен пипер на вкус
*захар - 1-2 щипки
*пресен магданоз,нарязан на едро
*лимон

за крутоните:
*стар хляб - 4 филии
*зехтин

Пригответе крутоните,като нарежете хляба на кубчета и го поставите в плитка тава с хартия за печене на дъното.Полейте със струйка зехтин и запечете в предварително загрята фурна на 200 гладуса за около 10 мин до златисто.Извадете ги и оставете настрани.

В широка тенджера загрейте зехтина и запържете нарязания на ситно кромид лук.Когато омекне добавете пресования чесън и лютия пипер.Разбъркайте и сложете доматите и рибните филета.Подправете със сол,черен пипер и захарта.Похлупете и оставете да къкри 10 мин.
Отстранете капака и добавете боба.Разбъркайте леко и оставете,докато се загрее всичко добре.
Сервирайте яхнията поръсена с магданоз,крутони и резени лимон.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни