*замразени филета от бяла риба (в случая треска) - 4 бр.
*маслен боб от консерва,отцеден - 400 г*домати на кубчета от консерва - 400 г
*кромид лук - 1 глава
*чесън - 2 скулидки
*едро смлян лют червен пипер - 1 ч.л.
*зехтин - 2 с.л.
*сол на вкус
*черен пипер на вкус
*захар - 1-2 щипки
*пресен магданоз,нарязан на едро
*лимон
за крутоните:
*стар хляб - 4 филии
*зехтин
Пригответе крутоните,като нарежете хляба на кубчета и го поставите в плитка тава с хартия за печене на дъното.Полейте със струйка зехтин и запечете в предварително загрята фурна на 200 гладуса за около 10 мин до златисто.Извадете ги и оставете настрани.
Отстранете капака и добавете боба.Разбъркайте леко и оставете,докато се загрее всичко добре.
Сервирайте яхнията поръсена с магданоз,крутони и резени лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар