неделя, 16 април 2017 г.

Магичен сладкиш с банани,орехи и ром

 *разтопено масло - 100 гр. и още за намазване
*кафява захар - 300 гр.
*брашно с набухвател - 275 гр.
*бакпулвер - 1 ч.л.
*нарязани на дребно орехови ядки - 100 гр.
*малки банани - 4 бр.
*пълномаслено мляко - 250 мл.
*големи яйца - 3 бр.
*ром - 2 с.л.
*кленов сироп или мед - 4 с.л.
*яйчен крем или сладолед за сервиране

Сложете в купа брашното,бакпулвера,140 гр от захарта,по голяма част от орехите и 1/2 ч.л сол.Намачкайте един бабан с друга купа,добавете маслото,яйцата,млякото и рома.Налейте мокрите съставки към сухите и разбъркайте добре.Сипете сместа в намаслена тавичка и заравнете повърхността.
Нарежете останалите банани по дължина и ги подредете върху сместа.Поръсете с орехите.Смесете останалата захар с кленовия сироп и 330 мл. вряща вода.разбъркайте,доакто захарта се разтвори.Излейте течността върху сладкиша и печете 1 час или докато повърхността се стегне и сосът започне да бълбука по краищата.Горещият сироп няма да съсипе сладкиша,а ще се превърне в невероятен карамелен сос на дъното.
Сървирайте още топъл с топка сладолед или яйчен крем.

Рецептата е адаптирана от сп. Good Food



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни