*брашно - 1 ч.ч.
*яйца - 3 бр.
*кисело мляко - 400 гр.
*бира - 50 мл.
*настъргана кора от един голям лимон
*скилидки чесън - 2 бр.
* пресен копър - 1/2 връзка
*сол на вкус
*черен пипер на вкус
*олио за пържене
*листа от зелена салата
Нарежете пилешкото филе на хапки.Овкусете със сол и черен пипер.
Пригответе пухкавата паста като в една купа разбиете жълтъците на яйцата заедно с 2 с.л. брашно и бирата на гладка смес.Добавете малко сол.В друга купа разбийте белтъците на сняг.Изсипете ги при панировката като разбърквате внимателно в една посока,за да не спаднат.Добавете 2/3 от настърганата лимонова кора и отново разбъркайте.Загрейте олиото в тиган с не залепващо покритие.Оваляйте пилешкото месо в останалото брашно едно по едно и след това с помощта на щипка ги потапяйте в панировката.Пържете от двете страни до златисто-кафяво.
Пригответе млечно-чесновия сос като в купичка смесите разбитото мляко с накълцания на ситно чесън,нарязания копър и останалите лимонови корички.Овкусете със сол.Сипете готовия със в чаша за червено вино или друга подобна.Украсете с колонка копър и още корички.
В плитка чиния поставете измитите листа зелена салата по цялото дъно.Сложете чашата със соса в средата ,а покрай нея наредете пилешките хапки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар