неделя, 16 април 2017 г.

Лешникова торта с малини и боровинки


 *краве масло - 250 гр. + малко за намазване
*кафява захар - 250 гр.
*брашно - 300 гр.
*бакпулвер - 10 гр.
*ванилов екстракт - 1 капсула
*яйца - 5 бр.
*сурови смлени лешници - 200 гр.
*прясно мляко студено - 250 мл.
*пудра захар - 3 с.л.
*крем за тори ,,Ванилия,, без варене на Dr.Oetker - 1 опаковка
*пресни малини - 700 гр.
*пресни боровинки - 250 гр.

Разтопете маслото и го сипете в купа.Прибавете брашното,захарта,бакпулвера,ванилията и яйцата.Разбийте на гладка смес с миксер.Добавете смлените лешници и разбъркайте добре.Намажете стените и дъното на кръгла тава (20 см.)с масло,покрийте с хартия за печене и разпределете равномерно сместа.Печете в загрята фурна на 180 градуса за колко 40 мин.Проверявайте готовността с дървена клечка.Извадете и охладете на решетка.
Пригответе крема като го разбиете с млякото и пудрата захар първо на ниски обороти,а след това на високи за колко 3 мин.
Разрежете сладкиша на два хоризонтални блата.Поставете долния върху поднос за торта и го намажете с половината крем.Разпределете 1/3 от малините и боровинките и покрийте с втория  блат като го обърнете с отрязаната страна нагоре.Сложете крем в шприц и направете розички по ръба на блата.В средата покриите с останалия крем.Украсете с другите малини и боровинки.Приберете в хладилник ,за да стегне преди консумация.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни