*кромид лук - 1 глава
*пащърнак - 250 гр.
*целина глава - 500 гр.
*зеленчуков бульон - 1 л.
*кимион - 2 щипки
*сол и черен пипер на вкус
*лимонов сок,зехтин
Загрявате в тенджера 2 с.л. зехтин и добавяте нарязания на ситно лук.Готвите около 5 мин.,докато се карамелизира леко. През това време обелете пащърнака и целината и ги нарежете на кубчета.Сипете ги при лука.Разбъркайте добре и залейте с бульона.
Подправя се със сол,кимиона и черен пипер на вкус.Оставете да ври около 20 мин., докато зеленчуците омекнат.
Пасирайте супата и поднесете с лимонов сок и зехтин.По желание може да добавите крутони.
*пащърнак - 250 гр.
*целина глава - 500 гр.
*зеленчуков бульон - 1 л.
*кимион - 2 щипки
*сол и черен пипер на вкус
*лимонов сок,зехтин
Загрявате в тенджера 2 с.л. зехтин и добавяте нарязания на ситно лук.Готвите около 5 мин.,докато се карамелизира леко. През това време обелете пащърнака и целината и ги нарежете на кубчета.Сипете ги при лука.Разбъркайте добре и залейте с бульона.
Подправя се със сол,кимиона и черен пипер на вкус.Оставете да ври около 20 мин., докато зеленчуците омекнат.
Пасирайте супата и поднесете с лимонов сок и зехтин.По желание може да добавите крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар