понеделник, 10 април 2017 г.

Крем супа от пащърнак и целина

 *кромид лук - 1 глава
*пащърнак - 250 гр.
*целина глава  - 500 гр.
*зеленчуков бульон - 1 л.
*кимион - 2 щипки
 *сол и черен пипер на вкус
 *лимонов сок,зехтин

Загрявате в тенджера 2 с.л. зехтин и добавяте нарязания на ситно лук.Готвите около 5 мин.,докато се карамелизира леко. През това време обелете пащърнака и целината и ги нарежете на кубчета.Сипете ги при лука.Разбъркайте добре и залейте с бульона.
Подправя се със сол,кимиона и черен пипер на вкус.Оставете да ври около 20 мин., докато зеленчуците омекнат.
Пасирайте супата и поднесете с лимонов сок и зехтин.По желание може да добавите крутони.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни