вторник, 25 април 2017 г.

Пълнени картофи с гъби и орехи


 *големи картофи - 2 бр.
*гъби печурки - 250 г
*орехови ядки - 100 г
*краве масло - 100 г
*кашкавал - 150 г
*пресен копър - 1/2 вр.
*червен пипер - 4 щипки
*черен пипер на вкус
*сол на вкус
*чери домати 250 г
*краставица - 1 бр.
*краве сирене - 100 г
*магданоз - 1/2 вр.
*зехтин
*балсамов оцет

Сварявате картофите цели,небелени като внимаване да не ги преварите,за да не се разпаднат.Отрязвате ги всеки на две половини по диагонал.Издълбавате част от вътрешността внимателно.Трябва да се получат четири картофени купички.

В горещ тиган слагате маслото да се разстопи.Прибавете измитите и нарязани на кубчета печурки.Задушавате ги в маслото.Преди да започнат да се пържат сипвате начупените на дребно орехови ядки.Подправяте с черен пипер и сол на вкус.Готвите още около 2 мин. и отстраняване от огъня.

Намаслявате подходяща тавичка и слагате вътре картофените купички.Пълните ги с гъбената плънка.Слагате отгоре на всяка нарязан на ситно копър и настъргани кашкавал.Запичате в гореща фурна до зачервяване.След това изваждате и поръсвате с червения пипер.
Приготвяте салатата като настържете краставицата по диагонал с белачка.Нагъвате така получените ленти от едната страна на чинията.Слагате чери доматчетата (по големите разполовете,а по-малките оставете цели) и сиренето на малки кубчета.Овкусете със сол и полейте с малко зехтин и балсамов оцет.Сложете по един пълнен картоф в порция и сервирайте.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни