за рибата:
*филе от риба треска или едър хек - 4 бр. по 200 гр.*скилидка чесън нарязана на ситно
*филии хляб - 2 бр.
*зехтин - 2 с.л.
*голям домат - 1 бр.
*сол на вкус
*черен пипер на вкус
*пресен магданоз - 1 вр.
*орехови ядки - 3 с.л.
*скилидка чесън - 1 бр.
*качествен зехтин - 4 с.л.
*сол на вкус
*черен пипер на вкус
*картофи - 600 гр.
*майонеза - 100 гр.
*див лук
Нарязвате на ситно обелената скилидка чесън ,листата на магданоза и ореховите ядки.Слагате всички съставки в тясна купичка,наливате зехтина и добавяте сол и черен пипер на вкус.Пасирате всичко добре,докато се получи еднороден сос от магданоз.Опитайте и добавете още подправки,ако е необходимо.
Доматите се нарязват на кръгчета и се поръсват леко със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът на котлона и в него се слагат трохите. Посоляват се леко, разбъркват се 2-3 мин. и се слага чесънът. След още 1 мин. трохите се махат от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар