вторник, 18 април 2017 г.

Печено филе от треска с хрупкава коричка


 за рибата:
*филе от риба треска или едър хек - 4 бр. по 200 гр.
*скилидка чесън нарязана на ситно
*филии хляб - 2 бр.
*зехтин - 2 с.л.
*голям домат - 1 бр.
*сол на вкус
*черен пипер на вкус

за магданозения сос:
*пресен магданоз - 1 вр.
*орехови ядки - 3 с.л.
*скилидка чесън - 1 бр.
*качествен зехтин - 4 с.л.
 *сол на вкус
 *черен пипер на вкус

за картофената салата:
*картофи - 600 гр.
*майонеза - 100 гр.
*див лук

Нарязвате на ситно обелената скилидка чесън ,листата на магданоза и ореховите ядки.Слагате всички съставки в тясна купичка,наливате зехтина и добавяте сол и черен пипер на вкус.Пасирате всичко добре,докато се получи еднороден сос от магданоз.Опитайте и добавете още подправки,ако е необходимо.

Пригответе картофената салата като сварите картофите с обелките.Охладете,обелете ги и нарежете на кубчета.Объркайте с майонезата и нарязан на ситно див лук.
Доматите се нарязват на кръгчета и се поръсват леко със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът на котлона и в него се слагат трохите. Посоляват се леко, разбъркват се 2-3 мин. и се слага чесънът. След още 1 мин. трохите се махат от огъня.

Фурната се загрява на 230°С. Филетата се посоляват и се поръсват с пипер и се слагат в намаслена тава. Всяко парче риба се намазва със соса, върху него се слагат 2-3 кръгчета домати, поръсват се трохите и се слага да се пече за 10 мин. Сервира се веднага с картофената салата.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни