вторник, 25 април 2017 г.

Пържен шаран

*шаран - 1 бр.
*олио за пържене
*брашно за панировка
*лимони за гарниране
*зелена салата за украса
*сол

Почиства се хубаво шарана от вътрешностите и люспите. Реже се главата и след това целия на шайби.Подправят се със сол и черен пипер.

Хубаво се загрява олиото в дълбок тиган.Овалят се парчетата и главата в осолено брашно и се пържат от двете страни до златисто.При поставянето в тигана парчетата се поставят плътно едно до друго.Задължително след готовност се изваждат върху кухненска хартия,за да се отцеди излишната мазнина.Не прибързвайте да поставяте шайбите едно върху друго.

За по-атрактивно поднасяне,подредете филетата върху плато с листа от зелената салата, така че шаранът да придобие първоначалния си вид на цяла риба.

Гарнира се с резенчета лимон.Подходяща гарнитура за пържения шаран са сотирани картофи и кисели краставички.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни