*олио за пържене
*брашно за панировка
*лимони за гарниране
*зелена салата за украса
*сол
Почиства се хубаво шарана от вътрешностите и люспите. Реже се главата и след това целия на шайби.Подправят се със сол и черен пипер.
Хубаво се загрява олиото в дълбок тиган.Овалят се парчетата и главата в осолено брашно и се пържат от двете страни до златисто.При поставянето в тигана парчетата се поставят плътно едно до друго.Задължително след готовност се изваждат върху кухненска хартия,за да се отцеди излишната мазнина.Не прибързвайте да поставяте шайбите едно върху друго.
За по-атрактивно поднасяне,подредете филетата върху плато с листа от зелената салата, така че шаранът да придобие първоначалния си вид на цяла риба.
Гарнира се с резенчета лимон.Подходяща гарнитура за пържения шаран са сотирани картофи и кисели краставички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар