вторник, 4 април 2017 г.

Коприва по тетевенски


*прясна коприва (по младите листа) около 300 гр.
*кромид лук - 2 глави
*брашно - 1 ч.ч.
*олио - около 300 мл.
*сухи чушки сладки и люти- 3-4 бр.
*яйца - 6 бр.
*девесил - 1 вр. (1 шепа)
*сирене
*сланина
*червен пипер
*сол

Почиствате внимателно копривата и я попарвате с гореща вода.Отцеждате и нарязвате на дребно.Слагате я в тенджера с около 3 л. вода да уври с нарязания лук.Посолявате след готовност.Раздробявате копривата с пасатор или джурулек.Приготвяте запръжка от олиото и брашното.В нея слагате червен пипер.Прибавяте я към копривената смес и бъркате ,докато получите гладка каша.Препичате сухите чушки за много кратко и слагате сладките цели,а лютите натрошавате.Прибавяте нарязания на ситно девесил и оставяте за около 5 мин. да покъкри.

Отстранявате от котлона и сипвате разбитите яйца.Връщате на корлона за кратко.

Нарязвате сланината на кубчета и я запържвате.

Сервирате копривата с пръжки и натрошено сирене.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни