вторник, 18 април 2017 г.

Печена пъстърва с картофи

 *почистени риби пъстърви - 3 броя по около 300 гр. всяка
*картофи - 1 кг.
*пресен девесил - 1/2 връзка
*зехтин
*черен пипер
*сол
*червен пипер пожелание

Белите картофите и ги нарязвате на кубчета.Слагате ги в йенска тавичка и ги овкусявате със сол и пипер.Разбърквате.Почистените риби също овкусявате отвън и вътре със сол и черен пипер.Нарязвате листата девесил на едро и слагате част от тях в рибата.Поставяте пъстървите върху картофите.Поливате всичко със струйки зехтин и ръсите останалия девесил.
Печете в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на рибата и картофите.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни