вторник, 25 април 2017 г.

Пълнен шаран с гъби в доматен сос


 *шаран чистен около 2 кг
*гъби печурки - 500 г
*салатен лук - 2 големи глави
*праз лук - 1 стрък
*копър пресен- 1/2 вр.
*магдноз пресен - 1/2 вр.
*домати на кубчета от консерва - 2 кутии по 800 г
*млени домати - 1 консерва от 800 г
*печени чушки на малки кубчета - 250 г
*чесън - 2-3 скилидки
*лимон - 1 бр.
*захтин
*захар - 2 с.л.
*черен пипер
*сол

В голяма тава(най-добре тази от фурната) сипете доматите от консервите и смесете с чушките.Нарежете на ситно 2-3 скилидки чесън,магданоза на дребно.Добавете и тях към добатите и овкусете със захарта,сол и черен пипер на вкус.Разбъркайте много добре.

Пригответе плънката като в дълбок тиган загреете около 3 с.л. зехтин и задушите нарязания на дребно праз и салатен лук до омекване.Нарежете гъбите на филиики и ги добавете при лука.Гответе,докато започнат да се запържват.Подправете със сол и пипер.

Поръсете шарана от двете страни със сол и пипер,напълнете го с гъбената плънка и до сложете внимателно в тавата с доматения сос.По желание може да зашиете преди това с готварски конец корема на шарана,но не е задължително.Нарежете лимона на кръгчета и ги поставете върху рибата.Полейте всичко със струйка зехтин.Завийте тавата с алуминиево фолио и печете в гореща фурна на 200 градуса около един час.След това махнете фолиото и допечете още 20 минути.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни