*картофи - 600 г
*кашкавал - 300 г*левурда (див чесън) - 20 стръка
*тиквички - 400 г
*ориз - 150 г
*яйца - 3 бр.
*копър - 1 връзка
*магданоз - 1 връзка
*олио малко
*сол на вкус
*черен пипер -1 ч.л.
Сварявате картофите.Обелени и намачкани хубаво с вилица,ги озтавяте да изстинат.Нарязвате тиквичките на кубчета и ги запържвате в горещо олио.Подправяте със сол и черен пипер на вкус,след като отстраните от огъня прибавяте и ситно нарязания копър.Сварявате ориза с вода 1:3 и го подправяте и него със сол и черен пипер.Към вече студените картофи прибавяте настъркания на едро ренде кашкавал,разбитите вече яйца и нарязания на ситно магданоз.Посолявате и прибавяте червения пипер.
Охладете и нарежете по две парчета в порция.
Сервира се с млечни сосове или салата по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар