вторник, 18 април 2017 г.

Печено свинско с гъби и праз лук

 *свинско от бут - 500 гр.
*гъби печурки - 800 гр.
*праз лук - 2 стръка
*пресен копър - 1/2 вр.
*пресен магданоз - 1/2 вр.
*олио - 80 мл.
*черен пипер
*червен пипер
*сол

Нарязвате месото на хапки и заедно с олиото ги сипвате в алуминиева тава(тепсия).Тези съдове ще направят ястието много по-вкусно,защото ще се запече,а в модерните съдове с незалепващо покритие няма да има точно този препечен вкус,който прави манджата вкусна.
Слагате тавата с загрята на 200 градуса фурна да се задуши месото.Щом започне да се зачервява сипете нарязаия на кръгчета праз лук и разбъркайте добре.Гответе до омекване на лука и подправете с черен пипер.

Добавете нарязаните на филийки гъби,отново разбъркайте и печете до готовност на гъбите.След като те омекнат и започнат да се запържват добавете зелените подправки нарязани на ситно,сол на вкус и поръсете с червен пипер.
Допечете за още 5 минути.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни