*тиква - 1 кг. обелена,почистена и нарязана на кубчета
*картофи - 0.200 кг. обелени и нарязани
*морков - 0.100 гр. нарязан на кубчета
*люти чушки червени - 2 бр. почистени от семките и нарязани на ситно
*кромид лук - 1 глава,нарязан на дребно
*зелен лук - 2-3 стръка,нарязан на кръгчета
*домати - 2 бр. обелени и нарязани на кубчета
*чесън - 2 скилидки,счукани
*масло - 50 гр.
*телешки или пилешки бульон - 1.700 л.
*захар - 1 ч.л.
*индийско орехче
*черен пипер
*сол
*картофи - 0.200 кг. обелени и нарязани
*морков - 0.100 гр. нарязан на кубчета
*люти чушки червени - 2 бр. почистени от семките и нарязани на ситно
*кромид лук - 1 глава,нарязан на дребно
*зелен лук - 2-3 стръка,нарязан на кръгчета
*домати - 2 бр. обелени и нарязани на кубчета
*чесън - 2 скилидки,счукани
*масло - 50 гр.
*телешки или пилешки бульон - 1.700 л.
*захар - 1 ч.л.
*индийско орехче
*черен пипер
*сол
за гарниране:
*гъста сметана
*ядки по желание - тиквени семки,орехи
Разтопяваме маслото с тенджера и слагаме кромида и зеления лук да се запържат за 5 мин.
Добавяме чесъна,лютите чушки,доматите,картофите и тиквата.Готвим 5 мин. като поразбъркваме.
Наливаме бульона,прибавяме захарта и подправяме на вкус с прясно настъргано индийско орехче,черен пипер и сол.След като кипне намаляваме котлона и варим супата около 30 мин.
Сваляме от котлона,охлаждаме леко и пасираме до гладка консистенция.Връщаме на котлона,колкото да кипне за няколко минути и подправяме още,ако е необходимо.
Поднасяме супата като полеем порцията с малко сметана и поръсим с натрошени ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар