*добре узрели круши - 500 г
*вода - 1 л.*галета - 4-5 равни с.л. галета
*настъргана кора от 1/2 лимон
*пирончета карамфил - 2 бр.
*коричка канела - 1 бр.
*заквасена сметана
*лимонов сок
*захар
*мащерка по желание
В малка тенджерка сложете на умерен огън водата да заври.Почистете крушите от дръжките и семките.Нарежете ги на кубчета без да ги белите и сипете в тенджерата.Варете ги до омекване.Сложете галетата,лимоновата кора,канелата и карамфила.Оставете за порви,за да оеме ароматите.
Отстранете от котлона и махнете подправките.Пасирайте и овкусете със сол,захар и лимонов сок.Сервирайте,както топла,така и студена.Към всяка порция добавете по лъжица заквасена сметана и щипка мащерка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар