вторник, 18 април 2017 г.

Пилешки дробчета по селски


 *пилешки добчета - 500 гр.
*кромид лук - 500 гр.
*печени чушки (червени и зелени) - 300 гр.
*настъргани зрели домати - 300 гр.
*пресен магданоз- 1/2 вр.
*нарязана на много ситно люта чушка
*олио - 4 с.л.
*червен пипер - 1 с.л.
*захар - 1 ч.л.
*черен пипер на вкус
*сол на вкус

Измийте добре пилешките дробчета в гевгир под течаща вода.Сипете ги в голям тиган с половината олио и ги гответе, доакто се изпари напълно водата им.Разбърквайте ги от време на време.Щом започнат да се запичат налейте и останалото олио и добавете нарязания на полумесеци кромид лук.Разбъркайте и гответе до омекване на лука.Отстранете от котлона и сипете добчетата в гювеч.

Нарежете на дребно печените чушки,лютата чушка и ги добавете в гювеча заедно с доматите и нарязания на ситно магданоз.Подправете с черен пипер, сол, захарта и червения пипер.Разбъркайте добре и сложете да се запече в леко затоплена фурна и след това я увеличете на 200 градуса.Гответе около 15 мин.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни