вторник, 25 април 2017 г.

Пълнени гъби с кайма

 15 бр. гъби печурки
500 г кайма
2 бр.червени чушки
1 вр. лук кромид пресен
3 стр.  магданоз пресен
2 с.л.олио Калиакра
1 ч.л.сол
1 щипка черен пипер млян
1 ч.л.червен пипер


В тиган с малко олио запържете каймата, колкото да стане златиста и на трохи. За целта трябва да я разбърквате постоянно.

Добавете нарязаните на ситно чушки и пържете до омекването им. Подправете с черен пипер и добавете нарязания на кръгчета зелен лук. Пържете още около 3 мин и сложете червения пипер. Разбъркайте и отстранете от огъня.

Измийте добре печурките, отстранете пънчетата и с малка лъжичка издълбайте кафявата част. Поръсете гъбите отвън с малко сол и поставете в тава с хартия за печене. Напълнете с готовата смес от кайма и печете в загрята фурна до готовност на гъбите. Те трябва да станат меки и кафяви на цвят.

 Преди сервиране, поставете на всяка гъбка стръгче пресен магданоз.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни