вторник, 4 април 2017 г.

Конфитюр от смокини


 *зрели смоники - 1.500 кг.
*захар - 750 гр.
*вода - 600 мл.
*лимонова лиселина - 3 бр.

Измивате смокините и им отрязвате внимателно дръжчиците.Разполовявате ги и ги слагате в голяма дълбока тава.Посипвате ги със захарта и наливате отгоре водата.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 2 часа без да разбърквате.

Изваждате тавата и размачквате смокините с тел.След това ги пасирате.Добавяте лимоновата киселина и разбърквате добре.Насипвате в малки суши бурканчета,докато е още горещ конфитюра и ги обръщате с капачките надолу.Не е нужно да ги стерилизирате.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни