неделя, 16 април 2017 г.

Люта супа с кайма и нахут


 *телешка кайма - 300 гр.
*нахут от консерва - 400 гр.
*кромид лук - 1 глава
*прясна люта чушка  - 1 бр.
*чесън - 2 скилидки
*домати на кубчета - 200 гр.
*печени белени червени чушки - 2 бр.
*бяло вино - 100 мл.
*телешки бульон - 900 мл.
*пресен магданоз - 1/2 връзка
*лют млян червен пипер на вкус
*олио - 2 с.л.
*черен пипер на вкус
*сол на вкус

Сипете олито в тенджета и запържете леко нарязаните на ситно лук,чесън и почистената от семки люта чушка.Добавете каймата и бъркайте,докато стане на трохи.Гответе до нейното зачервяване.Сипете виново,доматите и нарязаните на дребно печени чушки.Подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Налейте бульона и гответе 15 мин на тих огън.Отцедете и изплакнете нахута.Добавете го към супата  заедно с лют червен пипер на вкус и варете още 15 мин.
Сервирайте гореща с наситнен магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни